Center for skole og læring, PH Absalon

Nakskov Akademi har indgået aftale om samarbejde med Center for Skole og Læring (CSL), Professionshøjskolen Absalon, om relevante tilbud til uuddannede vikarer såvel som erfarne lærere på grundskoleniveau. 

Både Professionsbacheloruddannelsen som lærer i folkeskolen samt Meritlæreruddannelsen og enkeltfag under lov om Åben Uddannelse (ÅU) kan læses som e-læring, der gør det muligt at kombinere uddannelse og arbejde. 

Hele uddannelsen/alle fag kan læses fag på e-læring, uanset hvilken af uddannelserne, man studerer på. Det faglige indhold og mål for de enkelte fag følger det til enhver tid gældende lovgrundlag, studieintensitet og kvalitetsmål.

Undervisningen på uddannelsen og i de respektive fag organiseres med henblik og fokus på studerendes pædagogiske kollaboration i studiegrupper. Det er således studiegrupperne der, i dialog med underviserne i de respektive fag, udgår basen for den stilladserede meningsfulde studieproces med de løbende temaer og evt. tilhørende studieprodukter. Se fx nedenstående to videoer af en gruppe studerende på e-læringsformatet, der reflekterer og eksemplificerer deres pædagogisk kollaborative proces.

Læs til lærer via e-læring:

Studiegruppen som pædagogisk bærende del:

Tilrettelæggelse af undervisningen sker som “blended learning” – en kombination af undervisning på face2face-seminarer og virtuel asynkront tilrettelagt undervisning, der pædagogisk set er lige vægtet. Face2faceseminarne er tilrettelagt med udgangspunkt i de studerendes fysiske deltagelse og arbejde med relationelle og kommunikative temaer, der trænes i direkte interaktion, træne/øve aktiviteter m.v.

Rammeplan for e-formatets uddannelser, og hermed bl.a. f2f-seminarerne, foreliogger ca. 1/2 år forud for hvert studieårs start, hvilket giver en lang planlægningshorisont for både skolernes fagfordeling og studerende, der arbejder sideløbende studiet – fx i skolen. Alle undervisningsfag er i udbud på e-læringsuddannelsen.

Praktik skal jf. den gældende læreruddannelsesbekendtgørelse integreres i alle fag i læreruddannelsen. På E-formaterne arbejder vi med et udvidet praktikbegreb i undervisningen – nemlig praktik- og praksiserfaringer. Som lærerstuderende og samtidig ansat i skolen har man derfor en unik mulighed for at kombinere eget faglige studie og egne praksiserfaringer og profitere heraf i begge sammenhænge.